Zeventiende editie van Alpe d’HuZes brengt ruim 18 miljoen euro op

Plaatje 5

Alpe d’HuZes 2024 heeft het fantastische bedrag van 18.017.606 euro opgeleverd. Deze opbrengst werd bekendgemaakt bij de finish van het fondsenwervende evenement, dat vorige week donderdag voor de 17e keer op de flanken van de Alpe d’Huez plaatsvond. Het totale bedrag wordt besteed aan wetenschappelijk kankeronderzoek.

De twee Teams Centrum Leven Met Kanker brachten samen maar liefst 55.000 euro bij elkaar.

Plaatje 6
Plaatje 7

“We kunnen weer terugkijken op een geweldige week”, aldus Erik Jutstra, voorzitter van Alpe d’HuZes. “We begonnen met zon, maar iedereen heeft ook de latere regen getrotseerd. Ik ben ontzettend trots op alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren, donateurs en – niet te vergeten – de vele mensen langs de route die iedereen de berg omhoog juichten.”

De donaties aan Alpe d’HuZes komen rechtstreeks in het Alpe d’HuZes/KWF-fonds. In nauw overleg met KWF Kankerbestrijding worden de gelden besteed. Honderd procent van de donaties wordt verantwoord besteed aan wetenschappelijk kankeronderzoek binnen verschillende thema’s. De opbrengsten van dit jaar gaan naar de thema’s Ambitie – het stimuleren van jonge onderzoekers, Hermannetjes – financiële ‘duwtjes in de rug’ en Nieuwe ontwikkelingen.

(Bron gegevens: website Opgevenisgeenoptie)

Share