Clubinformatie

De Toer Fiets Club (TFC) ’t Kamrad richt zich zowel op de toerfietser op de weg (race) als op de mountainbiker (MTB).

Race
We richten ons als toerfietsclub op de recreatieve racefietser. Dit is een brede doelgroep. We zijn er voor de fietser die af en toe gezellig een tochtje wil maken in groepsverband tot aan de fanatieke fietser die gericht traint voor een cyclo. We organiseren voor deze doelgroep: een toertocht (voor iedereen) en voor leden de Rode Diesel (zie rubriek activiteiten), interval- en techniektraining en clubtochten.

MTB
We promoten de mountainbikesport door de organisatie en/of coördinatie van toertochten, trainingen en clinics. Voor deze doelgroep organiseren we jaarlijks: een aantal MTB-tochten (voor iedereen) en voor leden de Zwarte Diesel (zie rubriek activiteiten) en clubtochten. Daarnaast onderhouden wij sinds 2003 de vaste MTB-route Drentsche Aa Zuid, waarbij wij zorgdragen voor het controleren van de routepaaltjes en –bordjes en het onderhouden van het tracé van de route.

De club is opgericht op 4 november 1982 en telt momenteel circa 360 leden, waarvoor de volgende activiteiten worden georganiseerd:
⦁    NTFU-toertochten (MTB)
⦁    Rode Diesel (race)
⦁    Zwarte Diesel (MTB)
⦁    Clubtoertochten (zowel race als MTB)
⦁    Intervaltrainingen in het voorjaar (race)
⦁    MTB-clinic
⦁    Themabijeenkomsten (bv GPS, sportvoeding, fietsonderhoud)
⦁    Sleutelavonden bij onze hoofdsponsor

Leden in het bezit van internet ontvangen bovendien wekelijks een digitale nieuwsbrief (Kamrad Nieuws). Via deze nieuwsbrief wordt men op de hoogte gehouden van clubinformatie, evenementen die we organiseren, de tochten die we gezamenlijk fietsen, maar ook van diverse overige fietsinformatie. Verder wordt voor snelle communicatie gebruik gemaakt van Facebook Kamrad (openbare pagina) en Twitter.

Contact: secretaris@kamrad.nl

Share