De DRWD gaat op dinsdag 19 september weer van start

Plaatje 4

Onder de naam DonkerRode WinterDiesel (DRWD) gaat de 34+ groep deze winter wekelijks op de dinsdagavond weer op pad voor een tocht van ca 75 km. Startdatum is 19 september en startplek en starttijd is zoals altijd sportpark Stadsbroek/Wielerhome om 18.30 uur.

Wil je ook een keer meerijden? Dat kan. Iedereen die gemiddeld 32+ km/h kan rijden, kan en mag meefietsen. In de praktijk betekent dit dat de DRWD alleen geschikt is voor Kamrad-leden die in de zomer op dinsdagavonden fietsen in de 33+ of 34+ groep.

Het in het donker met een groep wielrennen is, zeker in de herfst en winter, niet zonder risico.
Om risico’s te minimaliseren, rijden we elke dinsdagavond één van de twee vaste routes.
Welke route we rijden, besluiten we gezamenlijk elke dinsdagavond vlak voor vertrek.

Door ervaring wijs geworden, is het belangrijk dat iedereen zich houdt aan de volgende regels met betrekking tot de (verplichte) fietsverlichting:

  • achterlicht brandt continue (dus geen knipperlicht);
  • alleen de beide fietsers op kop hebben hun voorlicht staan in de hoogste stand;
  • alle anderen hebben hun voorlicht in een lagere stand staan (of richten hun lamp veel minder ver naar voren; dus meer naar beneden).

Kom je dus op kop, dan zet je je lamp in de hoogste stand. Rijd je niet meer op kop, dan schakel je je lamp in een lagere stand. Hiermee wordt voorkomen dat je last hebt van de schaduw die veroorzaakt wordt als degene die achter je rijdt een fel schijnende lamp voert.

Share

Het spinning-seizoen 2023-2024 bij Paramedics start op dinsdag 19 september

Plaatje 7

Vanaf dinsdag 19 september start onze instructeur Jakob Klooster met de spinninglessen bij Paramedics. 

Jakob start op:

  • dinsdag 19 september t/m 31 oktober met 1 les van 19.30 tot 20.30 uur en
  • vanaf dinsdag 7 november geeft hij 2 lessen, om 19.00 uur en om 20.00 uur.

Indien je vorig seizoen ook een Kamrad-abonnement had, dan start het abonnement voor komend seizoen automatisch.

Nieuwe leden kunnen zich vanaf nu via de website van Paramedics aanmelden via deze link

Dan kun je ook al veel informatie lezen over de spinning in het komend seizoen 2023-2024.

Als lid van ‘t Kamrad kun je bijvoorbeeld profiteren van een exclusieve korting op de winteraanbieding van Paramedics.

Bij nieuwe leden zal Paramedics na hun aanmelding eerst contact met hen opnemen om alles uit te leggen.

Kortom, doe het komend winterseizoen gezellig mee met de Kamrad-spinning bij Paramedics!  

Share

Rode Diesel start dinsdag 29 augustus bij het Wielerhome

Plaatje 3

Het kan de komende weken al redelijk vroeg donker worden. Vergeet dus niet je fietsverlichting.

De Rode Diesel start 29 augustus om 18.30 uur bij het Wielerhome. Zie onze Cyql-app voor meer info.

ATTENTIE: op 29 augustus en 5 september is er geen 25-groep in verband met de afwezigheid van teamcaptains.

Op 12 september is de laatste Rode Diesel van het seizoen 2023. De 25-groep zal dan aansluiten bij de 26-groep.

Share

KAMRAD-vrijwilligersmiddag op zaterdag 16 september 2023

Plaatje 1

Tot 14 september 2019 organiseerden we jaarlijks een gezellige middag voor alle vrijwilligers, om ze te bedanken voor hun tomeloze inzet. Dat lukte in 2020 helemaal niet i.v.m. de Corona epidemie en in 2021 lukte dat deels door een Club-Verbindingsdag te organiseren.
Vorig jaar stond veel in het teken van het 40 jarig bestaan van ’t Kamrad en toen zijn op 4 november naast de vrijwilligers ook de leden en de verkeersregelaars die zich hadden ingezet uitgenodigd.
 

Dit jaar, 2023, wordt het dus weer eens tijd voor een ouderwetse vrijwilligersmiddag.
Voor het bestuur is dat de kans om alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet voor TFC ’t Kamrad.
Zonder jullie inzet kunnen we een hoop niet organiseren en geregeld krijgen.
Ook dit jaar hebben we weer iets leuks bedacht. Ook aan de niet-leden van ‘t Kamrad, die hebben geholpen bij o.a. Bartje 200, Drenthe 200 en de Gravel 150 hebben we gedacht.

Ons is bekend dat 16 september meer dan een 10-tal verkeersregelaars ’s middags worden ingezet bij het hardloopevenement “4 Mijl van Assen”. Jullie kunnen pas aanwezig zijn bij de vrijwilligersmiddag vanaf 16.00 uur. Uiteraard zijn jullie ook van harte welkom! Bij de aanmelding dit graag aangeven.

Op zaterdag 16 september nodigen we alle vrijwilligers uit voor een gezellig samenzijn in ‘Eet- & Wielercafé Cours’, Nieuwehuizen 15, 9401 JS Assen, tel. 0592-601593.

Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:

  • 14.30 – 15.00 uur       Ontvangst in het wielercafé met koffie/thee en wat lekkers;
  • 15.00 – 16.00 uur       PUB-kwis;
  • 16.00 – 17.00 uur       Nazit met hapje en drankje met aansluitend een warm buffet;
  • 17.45 – 18.15 uur       Afsluiting van de vrijwilligersmiddag met koffie & thee van het huis.

De vrijwilligers krijgen een persoonlijke uitnodiging van de secretaris.

Share

Vertrouwenscontactpersonen bij TFC ’t Kamrad

Helaas komt een sporter, en ook een vrijwilliger/begeleider/trainer, wel eens in een situatie die als ongewenst (agressie, discriminatie, pesten, seksueel intimiderend e.d.), kan worden ervaren.

Ongewenste omgangsvormen komen overal voor: op school, op het werk en dus mogelijkerwijs ook binnen een vereniging als TFC ‘t Kamrad. Als je er direct of indirect (vermoedens) mee te maken krijgt, is het belangrijk om te weten waar je terecht kunt voor hulp, ondersteuning of simpelweg een advies of een luisterend oor.

Voor het geval dergelijke situaties -die we niet willen!- zich bij ons toch voordoen, heeft TFC ‘ t Kamrad twee vertrouwenscontactpersonen aangesteld, waar je op terug kunt vallen.

De vertrouwenscontactpersoon biedt opvang aan alle leden van onze vereniging die op het gebied van ongewenste omgangsvormen binnen de vereniging en/of in de sportsituatie hulp en advies nodig hebben. Daarnaast adviseert en stimuleert de vertrouwenscontactpersoon het bestuur om zo nodig preventieve maatregelen te nemen.

Het bestuur is verantwoordelijk voor het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon. De vertrouwenspersoon is echter onafhankelijk.

Binnen de vereniging zijn twee vertrouwenscontactpersonen aangewezen met wie je vertrouwelijk contact kunt opnemen, te weten:

Hun rol is dus om een eerste opvang en aanspreekpunt te zijn. Ze zijn op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen.

Je hoeft geen gebruik te maken van deze vertrouwenspersonen, je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een Vertrouwenscontactpersoon van de NFTU (telefoonnummer 0318-581300).

Je kunt daarnaast ook rechtstreeks contact opnemen met het Centrum Veilige Sport Nederland.

Voor meer informatie, zie www.centrumveiligesport.nl/grensoverschrijdend-gedrag

Als je iets wilt melden of contact wilt: https://centrumveiligesport.nl/contact

Ook bij het Centrum Veilige Sport Nederland wordt een melding altijd vertrouwelijk behandeld!

Kijk de animatie van NOCNSF VertrouwenspuntSport 2019, op YouTube, over onacceptabel gedrag in de sport.

Vertrouwenscontactpersonen TFC ’t Kamrad stellen zich voor

Mijn naam is Joke Slagter, ik ben 58 jaar en woon samen met mijn dochter Sara aan de Groningerstraat in Assen. Sinds enkele jaren ben ik lid van Kamrad en fiets ik met veel plezier in de 26 groep. In het dagelijks leven ben ik manager en psycholoog bij Vanboeijen, een gehandicaptenzorgorganisatie in Assen.

Als vertrouwenscontactpersoon bij Kamrad ben ik aanspreekpunt voor leden die te maken hebben met ongewenste omgangsvormen. Hiermee wil ik graag een bijdrage leveren om onze mooi club voor iedereen een fijne club te laten zijn.

Mijn naam is Harold Mezach, 54 jaar en woon in Assen. Ik ben al enige jaren met veel plezier lid van Kamrad en fiets in de Rode – (30km) en in de Zwarte Diesel.

Ik ben werkzaam bij de politie in een leidinggevende functie in de stad Groningen. 

In mijn werk is veiligheid in welke vorm dan ook een erg belangrijk thema, waar ik persoonlijk veel waarde aan hecht. 

Als vertrouwenscontactpersoon bij Kamrad wil ik ook op deze manier bijdragen aan een veilige (sport) omgeving waar iedereen zich prettig en gehoord voelt.

Share

Ploegentijdrit zondag 3 september 2023 in Lageland (nabij Groningen)

Plaatje 4

Op zondag 3 september a.s. organiseert Cyclesport Groningen i.s.m.Ready2Race een ploegentijdrit voor teams door het Lageland (nabij Harkstede). Aan deze wedstrijd kunnen ook NTFU-leden meedoen. Misschien iets voor de zeer snelle Rode Diesel 33+/34+ renners?

Als recreant, gevorderde renner of tijdritspecialist kun je tijdens dit event je met je team meten met andere teams en op een mooie grote ronde van 20 kilometer. Op de route is eenrichtingsverkeer ingesteld, toegangswegen worden beveiligd door verkeersregelaars en de teams worden voorafgegaan door een motorbegeleider van het Motor Begeleidingsteam Assen. Ideaal om een hoog gemiddelde neer te zetten op een afgezette weg.

Je kan als team kiezen voor de afstand van 20 kilometer (voor ploegen met 4 renners) en 40 kilometer (voor ploegen van 4 of 6 renners). Gemixte teams man/vrouw zijn toegestaan.

Tijd: 9:00-15:00u   20 km teams in de ochtend   40 km teams in de middag.

Locatie: Hamweg, 9617 AV Lageland.

Inschrijven kan via de website van KNWU Noord; de inschrijving sluit 25 augustus a.s.

Share

Clubtoertocht Race via Borger, Buinen, Gasselte en Gieten op zondag 20 augustus

Plaatje 1

Wat een geweldige opkomst! 28 deelnemers aan onze traditionele Club Toertocht. Om 09:30 was iedereen die zich had aangemeld in de Cyql app ook aanwezig bij het Wielerhome en werd door Jans even een algemeen praatje gehouden.
In Jans zijn praatje lag de nadruk ook echt op het ‘toertempo’ van 26 km p/u. Het toertempo was ook belangrijk omdat de deelnemers uit alle snelheidsgroepen kwamen en aan dat gemiddelde heeft iedereen zich ook keurig gehouden.

Vanwege het grote aantal rijders hadden we gezamenlijk besloten om ook in 3 groepen te gaan rijden. Jans nam groep 1 voor zijn rekening, Aleida nam groep 2 voor haar rekening als wegkapitein en groep 3 ging onder leiding van Frank op pad. Op deze manier konden we steeds tussenruimten tussen de groepen hanteren tussen de 200-500 meter.
Na 42 km kwamen we aan bij Brasserie Flair te Gasselte (Borgerweg 21, 9462 RA Gasselte) alwaar een heerlijke kop koffie of thee met een dito punt appelgebak met slagroom op alle deelnemers stond te wachten. O.l.v. Tessa, de gastvrouw en haar super vriendelijke personeel werd iedereen desgewenst zelfs voorzien van een 2e kopje.

Plaatje 2

De tocht werd na een pauze van ongeveer 30 minuten weer voortgezet om via Kostvlies en Bonnen naar Gieten te gaan. Hierbij zijn we ook vandaag de Hondsrugweg zeker niet vergeten. Verder nog even via Anderen, langs het Balloërveld, Loon en Assen-Oost en toen waren we al weer terug bij het Wielerhome. Een enkeling ging er nog voor om ook de Gran Fondo (100 km op Strava) nog even vol te maken.

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde toertocht en danken iedereen voor hun gedisciplineerde wijze van fietsen, het was immers erg druk op de fietspaden.

Jans, Aleida, Gertjan en Frank

Meer foto’s en een filmpje kun je bekijken op onze Facebookpagina Kamrad

Share

Zondag 20 augustus: Kamrad-clubtocht (racefiets)

Plaatje 1

Onze clubtocht van augustus voor racefietsers wordt gehouden op zondag 20 augustus.

De start is om 9.30 uur bij het Wielerhome. De afstand is 77,7 km; de gemiddelde snelheid 26 km/u.

De route voert ons als eerste via Nooitgedacht, Papenvoort en Buinen naar de Bronneger Bult. Om vervolgens via Drouwen even uit te gaan puffen bij Brasserie Flair te Gasselte (Borgerweg 21, 9462 RA Gasselte). Hier kunnen we genieten van een heerlijke kop koffie met wat sportvoeding voor de toerfietsers.

Maar dan hebben we pas de halve toertocht erop zitten en gaan we via Kostvlies en Bonnen naar Gieten. Hierbij vergeten we onderweg zeker niet om de Hondsrugweg ook mee te nemen.

Verder gaan we via Anderen, langs het Balloërveld, Loon en Assen-Oost en maken onze route compleet.

En na ongeveer 3,5 uur zullen we dan weer het Wielerhome bereiken.

Deze route wordt u namens ‘t Kamrad aangeboden door Jans en Frank en u kunt zich voor deze clubtocht aanmelden via de Cyql-app.
We hopen jullie in groten getale te begroeten op zondag 20 augustus.

Share

Gravel One Fifty een succes, ook voor ‘t KAMRAD

Plaatje 1

Mede door de inbreng van onze vele (Kamrad) vrijwilligers en de coördinatie van Henk (Kuipers) is de Gravel One Fifty-tocht voor onze vereniging ook een financieel succes geworden.
Onze bijdrage is namelijk beloond met een mooi bedrag voor de clubkas. Een bevestiging dat vrijwilligers het verschil maken! Ook mede namens de organisator (Enforce Sport Events) alle vrijwilligers hartelijk dank!
Het bestuur.

Share