Techniektraining Groep 26

Groep26 van de Kamrad-Rode Diesel had dinsdagavond 11 juni op Bedrijventerrein Messchenveld een speciale techniektraining “Fietsen in een groep” onder leiding van Nicky Del Grosso.

Speciale onderwerpen waar aandacht aan werd besteed waren: bochtenwerk, ritsen, communicatie, doordraaien, indikken(!) en natuurlijk het veilig fietsen in een groep.

De groep is onder goede weersomstandigheden een uur lang goed bezig geweest en Nicky was daarbij een goede docent. Nicky, bedankt voor je inzet.

Na afloop van de training werd – nu met regen – nog een rondje via Tynaarlo gereden om het geleerde in de praktijk uit te testen.

Deze trainingen worden gegeven aan alle groepen van ’t Kamrad.

Share

Zondag 14 juli 2024: BMN fietstocht Ameland MTB of Race

De activiteitencommissie organiseert samen met BMN bouwmaterialen een fietstocht vanuit Dokkum naar en op Ameland. We fietsen vanaf BMN Dokkum (zie foto) richting Holwerd.

Plaatje 3

Na de oversteek met de veerboot kunnen de deelnemers het eiland op de fiets gaan verkennen en ontdekken. Deze tocht kan zowel door racefietsers als mountainbikers/gravelbikers gefietst worden, uiteraard over verschillende routes. Groep samenstelling qua snelheid mogen de deelnemers onderling bepalen zowel voor de racefietsers als de mountainbikers. Deze tocht is voor alle snelheden. Je kunt je hiervoor opgeven middels de Cycl app, hiervoor is een evenement aangemaakt. De kosten voor de oversteek € 31,50 incl. fiets zijn voor eigen rekening en de lunch wordt aangeboden door TFC ‘t Kamrad.

Plaatje 4

Programma en tijdslijn:

 • 7.30 – 8.00 uur  verzamelen bij BMN, Oostergo 2 in Dokkum
 • 8.15 uur             vertrek op de fiets richting Holwerd, ca 45 min / 13 km fietsen
 • 9.45 uur             afvaart naar Ameland
 • 10.35 uur           aankomst op Ameland; hierna vrij fietsen, routes eventueel beschikbaar
 • 12.30 uur           lunch bij Bravo Ameland, Westerpad 1 C Nes, hierna vrij fietsen
 • 15.30 uur           uiterlijk verzamelen bij de veerboot
 • 16.00 uur           afvaart naar Holwerd
 • 16.50 uur           aankomst Holwerd
 • 17.30 uur           aankomst BMN Dokkum
 • 17.45 uur           uiterlijk vertrek richting Assen
Share

Zaterdag 15 juni: Bartje 200

Plaatje 8

Zaterdag a.s. is het ’s morgens om 7.00 uur weer zover. De start van Bartje 200, dus 200 kilometer mountainbiken door Drenthe over wegen met mul zand, landbouwwegen, bospaden en “kasseien”.

Een kortere route van 100 km is ook mogelijk. Dan is de start om 11.00 uur.

De start en finish liggen op het terrein van samenwerkingspartner Landal Het Land van Bartje in Ees. De verwachte finish van de eerste deelnemer(s) is plm. 14.00 uur.

Plaatje 9

Vrijwilligers van TFC ’t Kamrad regelen in Balloo weer de verzorgingspost voor de fietsers op de 200 km route. De snelste deelnemers worden – 97 km na de start – om plm. 10.00 uur verwacht in de Balloohoeve. De verwachting is dat er 2.500 deelnemers zullen zijn.

Toeschouwers worden niet toegelaten in de manegehal van de Balloohoeve. De toeschouwers kunnen eventueel buiten op het terras of in het weiland met de deelnemers praten.

Share

Zeventiende editie van Alpe d’HuZes brengt ruim 18 miljoen euro op

Plaatje 5

Alpe d’HuZes 2024 heeft het fantastische bedrag van 18.017.606 euro opgeleverd. Deze opbrengst werd bekendgemaakt bij de finish van het fondsenwervende evenement, dat vorige week donderdag voor de 17e keer op de flanken van de Alpe d’Huez plaatsvond. Het totale bedrag wordt besteed aan wetenschappelijk kankeronderzoek.

De twee Teams Centrum Leven Met Kanker brachten samen maar liefst 55.000 euro bij elkaar.

Plaatje 6
Plaatje 7

“We kunnen weer terugkijken op een geweldige week”, aldus Erik Jutstra, voorzitter van Alpe d’HuZes. “We begonnen met zon, maar iedereen heeft ook de latere regen getrotseerd. Ik ben ontzettend trots op alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren, donateurs en – niet te vergeten – de vele mensen langs de route die iedereen de berg omhoog juichten.”

De donaties aan Alpe d’HuZes komen rechtstreeks in het Alpe d’HuZes/KWF-fonds. In nauw overleg met KWF Kankerbestrijding worden de gelden besteed. Honderd procent van de donaties wordt verantwoord besteed aan wetenschappelijk kankeronderzoek binnen verschillende thema’s. De opbrengsten van dit jaar gaan naar de thema’s Ambitie – het stimuleren van jonge onderzoekers, Hermannetjes – financiële ‘duwtjes in de rug’ en Nieuwe ontwikkelingen.

(Bron gegevens: website Opgevenisgeenoptie)

Share

Alpe d’Huzes

Plaatje 1

TFC ’t Kamrad wenst alle deelnemers en begeleiders, die donderdag a.s. de Alpe d’Huez gaan beklimmen, heel veel succes tijdens de actie Alpe d’HuZes!

En uiteraard in het bijzonder voor de Kamrad-leden, die via de teams van het Centrum Leven met Kanker meefietsen, meelopen of zich inzetten bij de begeleiding van alle activiteiten. Zonder de steun van veel vrijwilligers is zo’n groot en prachtig evenement niet mogelijk.

Duizenden deelnemers beklimmen weer de Alpe d’Huez, de bekende berg in de Franse Alpen, om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Met maar één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor een beter leven met en na deze ziekte.

Natuurlijk zijn we er 6 juni als Kamrad-thuisfront in gedachten bij en volgen alles zoveel mogelijk via de livestream op TV Drenthe, SBS6 of Radio 10.

Bekendmaking donaties: donderdag 6 juni in de uitzending van De Oranjezomer om 21.30 uur op SBS6 en live rond 19.45 uur op Radio 10.

PS: Doneren kan nog steeds via de website Opgevenisgeenoptie.

Bestuur en leden van TFC ‘t Kamrad

Share

Groepstrainingen voor de Rode Diesel-groepen

In juni worden op de volgende dinsdagavonden trainingen verzorgd door Nicky del Grosso:

 • 4 juni   – 28 km groep
 • 11 juni – 26 km groep
 • 18 juni – 33 km groep
 • 25 juni – 30 km groep

De bedoeling is dat de betreffende groep eerst een training doet van ongeveer een uur en dat ze daarna nog een route kunnen fietsen. Insteek van de trainingen is om te kijken hoe te fietsen in een groep, stuk techniek, waaier rijden, anticiperen etc.

Share

Trainingen “Fietsen in een groep” en “Techniek”

Kamrad nieuws d.d. 29 april 2024

Noteer s.v.p. even in je agenda: Trainingen “Fietsen in een groep” en “Techniek”

Tamara Peek zal de komende maanden enkele trainingen verzorgen.

Op zaterdagochtend van 10-11 uur, aansluitend de mogelijkheid voor een duurrit.

Komt ook in de Cyql-app te staan. Locatie Messchenveld:

Plaatje 2
 • Zaterdag 11 mei: Fietsen in een groep (waaierrijden, kijken, remmen, drinken etc.)
 • Zaterdag 22 juni: Techniek (interval en bochten)

Meld je op tijd aan, minimaal 1 week van te voren. Bij minder dan 8 deelnemers gaat de training niet door.

Aanmelden bij Tamara, zie het Kamrad-Nieuws voor meer informatie.

Enkele groepstrainingen op dinsdagavond voor de verschillende snelheidsgroepen zitten er ook aan te komen.

Share

Kamrad-clubtocht naar Tante Til in Enumatil

Plaatje 1

Traditiegetrouw ging onze eerste clubrit van het zomerseizoen gisteren naar Tante Til in Enumatil. Normaal gesproken met de koffiestop op het zonnige terras, maar gelet op de lage (gevoels)temperatuur deze keer binnen bij de kachel.

Plaatje 2
Plaatje 3

Met dank aan Joke en Marc voor de binnen gemaakte foto’s. Meer foto’s kun je bekijken via onze Facebookpagina Kamrad.

Share