Rode Diesel

In het zomerseizoen (bij ingaan zomertijd en tot ingaan wintertijd) vertrekt op dinsdagavond om 18:30 uur vanaf het Wielerhome (adres: Stadsbroek 11a te Assen) de Rode Diesel. De afstand die we rijden is afhankelijk van het daglicht en zal oplopen van 40 km aan het begin tot ca. 80 km verder in het seizoen. De te fietsen routes plaatsen we wekelijks in het Kamrad-Nieuws, de wekelijkse elektronische nieuwsbrief voor de leden. GPS-bestanden van de routes zijn beschikbaar.

We werken met ingang van dit seizoen met 7 groepen

  • 25 km/h (instapgroep)
  • 26 km/h
  • 28 km/h
  • 30 km/h
  • 31+ km/h
  • 33+ km/h
  • 34+ km/h

De naam van een groep staat voor de gemiddelde snelheid die aan het einde van de rit in principe op de teller staat. Om dit gemiddelde te halen, zal de maximale snelheid op sommige momenten hoger liggen. Hoe veel hoger en hoe lang deze maximale snelheid wordt gereden, is aan de wegkapitein i.s.m. met de aanwezige groepsleden (en hangt in de praktijk af van de gereden route, de weersomstandigheden en de samenstelling van de groep).

We streven ernaar dat elk Kamrad-lid een groep vindt die bij zijn/ haar fietsbeleving past, zowel op sportief als op sociaal gebied.

De groepen 25, 26- en 28 zijn vooral bedoeld voor recreatieve fietsers die gezelligheid voorop stellen en voor wie het tempo niet te hoog hoeft. In de groepen 31+, 33+ en 34+ rijden daarentegen fietsers die graag een stevig tempo rijden en die in het fietsen wel wat uitdaging zoeken.  Groep 30 is voor de middencategorie die een gemiddelde van 30 km/u mooi vindt, maar ook niet harder hoeft.

Voor alle groepen geldt: veiligheid voorop en samen uit / samen thuis.

Voor alle groepen geldt er een maximumsnelheid van 30 km p/u in de bebouwde kom!

Bovendien willen wij hier ook benadrukken dat het altijd belangrijk blijft rekening te houden met de omstandigheden en met de andere weggebruikers. Natuurlijk is er niets op tegen behoorlijk door te rijden als dat geen problemen oplevert. Wij rijden echter ook tochten die deels door mooie natuurgebieden voeren en als het dan ook nog mooi weer is, willen anderen hier ook van kunnen genieten. Wij maken ons als toerclub niet populair als we daar geen rekening mee houden. Ook voor de veiligheid is het veel beter ons in die gevallen aan de situatie aan te passen!

Wij doen een dringend beroep op iedereen om met het bovenstaande bij alle ritten rekening te houden. Let ook op of iedereen goed meekomt, in plaats van zo hard mogelijk te rijden: “samen uit, samen thuis” blijft ook binnen ’t Kamrad het centrale uitgangspunt.

Vanwege de kleur van de clubkleding en het feit dat we aan het begin van het seizoen langzaam op gang komen, kwamen we ooit aan de naam “Rode Diesel”. Afhankelijk van het aantal deelnemers kunnen groepen worden gesplitst of samengevoegd. Belangrijk uitgangspunt is dat een groep niemand achter laat. Samen Uit, Samen Thuis. Fiets gerust een keer mee om te kijken of het iets voor jou is!

Bij elke groep bepaalt de wegkapitein (te herkennen aan een armband) de te fietsen route en houdt tijdens de rit het fietstempo in de gaten. Leden die voor het eerst meefietsen worden verzocht zich voor de start even te melden bij de wegkapitein.

Share