Rode Diesel

In het zomerseizoen (bij ingaan zomertijd en tot ingaan wintertijd) vertrekt op dinsdagavond om 18:30 uur vanaf het Wielerhome (adres: Stadsbroek 11a te Assen) de Rode Diesel. De afstand die we rijden is afhankelijk van het daglicht en zal oplopen van 40 km aan het begin tot ca. 80 km verder in het seizoen. De te fietsen routes plaatsen we wekelijks in de Agenda en in het Kamrad-Nieuws. GPS-bestanden van de routes zijn beschikbaar.

We starten in 6 groepen, t.w.

  • Damesgroep
  • Groep 32+
  • Groep 31
  • Groep 30
  • Groep 28
  • Instapgroep

Met het toegevoegde getal wordt de gemiddelde snelheid van de groep aangegeven. Deze snelheid is een indicatie en hangt in de praktijk af van de gereden route en de weersomstandigheden. Het is de bedoeling dat de snelste groep als eerste vertrekt.

Voor alle groepen geldt er een maximumsnelheid van 30 km p/u in de bebouwde kom!

Bovendien willen wij hier ook benadrukken dat het altijd belangrijk blijft rekening te houden met de omstandigheden en met de andere weggebruikers. Natuurlijk is er niets op tegen behoorlijk door te rijden als dat geen problemen oplevert. Wij rijden echter ook tochten die deels door mooie natuurgebieden voeren en als het dan ook nog mooi weer is, willen anderen hier ook van kunnen genieten. Wij maken ons als toerclub niet populair als we daar geen rekening mee houden. Ook voor de veiligheid is het veel beter ons in die gevallen aan de situatie aan te passen!

Wij doen een dringend beroep op iedereen om met het bovenstaande bij alle ritten rekening te houden. Let ook op of iedereen goed meekomt, in plaats van zo hard mogelijk te rijden: “samen uit, samen thuis” blijft ook binnen ’t Kamrad het centrale uitgangspunt.

Vanwege de kleur van de clubkleding en het feit dat we aan het begin van het seizoen langzaam op gang komen, kwamen we ooit aan de naam “Rode Diesel”. Afhankelijk van het aantal deelnemers kunnen groepen worden gesplitst of samengevoegd. Belangrijk uitgangspunt is dat een groep niemand achter laat. Samen Uit, Samen Thuis. Fiets gerust een keer mee om te kijken of het iets voor jou is!

Bij elke groep bepaalt de wegkapitein (te herkennen aan een armband) de te fietsen route en houdt tijdens de rit het fietstempo in de gaten. Leden die voor het eerst meefietsen worden verzocht zich voor de start even te melden bij de wegkapitein.

Share