Kamrad-kledingmiddag en Bluesconcert bij Fietsen&Koffie

Zaterdag 26 januari a.s. is het van 13.00 tot 15.00 uur mogelijk om bij Fietsen&Koffie (Groningerstraat 17A in Assen) de Kamrad-zomerkleding te bekijken, te passen en uiteraard ook te kopen. Tevens is dan de uitbreiding te zien in de vorm van een mouwloos fietsshirt.
Fietsen&Koffie doet in het kader van de Asser Bluesdagen op deze zaterdagmiddag mee aan Instore Blues.
Van 14.00 tot 16.00 uur speelt het Drentse bluesduo Miller Joe (met John Klad) speciaal voor Kamrad-leden.

Share

Thema-avond Voeding en Fietsafstelling 31 januari 2019

In samenwerking met Paramedics en Fietsen  & Koffie organiseert ’t Kamrad op  donderdagavond 31 januari 2019 een thema-avond voor de leden. Het programma is als volgt:

18:15 – 18:30 Inloop / ontvangst
18:30 – 19:00 Lezing over voeding van Paramedics diëtiste Marion Withaar
19:00 – 19:30 Bike-fit demonstratie en uitleg door Fietsen & Koffie
19:15 – 19:45 Coretraining
19:45 – 20:45 Spinningles

De thema-avond vindt plaats bij Paramedics, Bremstraat 21 te Assen.
Leden kunnen zich aanmelden via onderstaande link:

Lees verder Thema-avond Voeding en Fietsafstelling 31 januari 2019

Share

Kamrad op de Col Du VAM

De zaterdagtoertocht van 20 oktober stond in het teken van de Col Du VAM, die een dag eerder officieel geopend was. Na de gebruikelijke kop koffie bij Fietsen & Koffie trokken we met dertien Kamrad-leden en een introducee in een lekker duurtempo richting Wijster. Zodra de rookpluim van de VAM  in zicht kwam begon de spanning in de groep toch wel merkbaar te worden. Het tempo ging omhoog en bij een van de deelnemers sloegen de zenuwen zo op zijn blaas dat hij op de valreep nog om een plaspauze smeekte. Maar de groep was niet meer te stuiten en denderde door bij het zien van de nu al beroemde Col Du VAM . Lees verder Kamrad op de Col Du VAM

Share

Rabobank MTB-tocht in Grolloo

Zondag 7 oktober organiseerde ’t Kamrad de Rabobank MTB-tocht vanuit Grolloo. Mede door het prachtige fietsweer en de altijd mooie routes kwamen ruim 400 enthousiaste fietsers aan de start.
De Fietstoerclub Rolde verraste het Kamrad-bestuur met een cheque van maar liefst € 1.000 voor het onderhoud van onze vaste MTB-route Drentsche Aa Zuid. Dit werd uiteraard zeer op prijs gesteld. Fietstoerclub Rolde, hartelijk dank voor deze mooie bijdrage. Lees verder Rabobank MTB-tocht in Grolloo

Share

Rabobank clubactie

In het kader van de Rabobank Clubkas Campagne heeft TFC ‘t Kamrad gisteravond tijdens een bijeenkomst in De Nieuwe Kolk in Assen een cheque ontvangen van € 379,68. Het resultaat van 42 uitgebrachte stemmen op TFC ’t Kamrad. Onze bestuursleden Jeannette Kuipers-Abbingh en Rinke de Graaf kregen de cheque overhandigd.

Iedereen, die heeft gestemd op ‘t Kamrad, wordt hierbij bedankt.

Rabobank Assen en Noord-Drenthe had voor 2018 € 150.000,– beschikbaar gesteld voor de Rabobank Clubkas Campagne. Dit bedrag is nu – na de stemming door de leden van de bank – verdeeld over de verenigingen en stichtingen die deelnamen.

Meer foto’s kun je bekijken op de Facebookpagina Rabobank Assen en Noord-Drenthe.

Share

DonkerRode WinterDiesel

De 32+ groep van de Rode Diesel rijdt deze winter op veler verzoek op dinsdagavonden door onder de naam DonkerRode WinterDiesel.

Afhankelijk van het weer, de windrichting en de wens van de aanwezigen wordt een van de drie vaste routes gereden. Alle drie de routes zijn ca 70 km lang, maar kunnen afhankelijk van de behoefte en omstandigheden ook iets worden ingekort. Gemiddelde snelheid is 30-32 km per uur. De start is elke dinsdagavond om 18.30 uur bij het Wielerhome.

Goede voor- en achterverlichting is verplicht. Iedereen die de genoemde gemiddelde snelheid aan kan en deze winter lekker actief wil blijven op de racefiets is van harte welkom!

Share

Core Training en Spinning bij Paramedics

Voor de koude en/of natte maanden die eraan komen biedt Paramedics, net als voorgaande jaren, vanaf 18 september weer een mooie alternatieve training aan.
Dit doen wij in de vorm van Corestability training & Spinning.

Spinning
Spinning is een Indoorfietsles op muziek onder begeleiding van een spinning instructeur. Het is een uitstekende manier om de winter door te komen en op een veilige manier te fietsen in verschillende intensiteiten. De les duurt 50 minuten.

Corestability
De spieren rondom je romp zorgen ervoor dat de krachten die op je bovenlichaam komen goed door je onderlichaam kunnen worden opgevangen, en andersom. De spieren rondom het midden (core) van je lichaam zorgen op die manier voor stabiliteit. Het gaat dan om de stabiliteit van alle spieren tussen je bovenbenen en je borst, en dan vooral om de samenwerking tussen deze spieren. Lees verder Core Training en Spinning bij Paramedics

Share

Vrijwilligersmiddag 13 oktober

Een bericht voor de vrijwilligers van ’t Kamrad.

Ieder jaar organiseren we een leuke en gezellige middag voor alle vrijwilligers van onze mooie wielervereniging. Met dit evenement willen we graag alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet voor TFC ’t Kamrad; zonder jullie inzet kunnen we een hoop niet organiseren en geregeld krijgen. Ook dit jaar hebben we weer iets leuks bedacht.

Op zaterdag 13 oktober willen we dan ook alle vrijwilligers uitnodigen voor een rondleiding op het TT-circuit met aansluitend een barbecue in de Balloohoeve. Lees verder Vrijwilligersmiddag 13 oktober

Share

‘t KAMRAD fietste in Ostfriesland

Zondag 9 september – was het voor achttien fietsers vroeg dag. Eerst met de auto naar Delfzijl en vandaar om 8.30 uur met de veerboot naar de overkant van de Eems. Bij de aanlegsteiger in Knock begon de Kamrad-clubtocht door Ostfriesland.

Via talrijke mooie terpdorpen voerde de route – met de wind in de rug – naar Groothusen, waar de koffiestop was geregeld in Burgcafé Osterburg.

Daarna ging het verder naar Greetsiel, een historisch – en zeer toeristisch – vissersdorp met kotters in de haven, tweelingmolens en heel veel horeca en winkeltjes. Na het bezoek aan het drukke Greetsiel zochten we weer de rust op in het buitengebied. Lees verder ‘t KAMRAD fietste in Ostfriesland

Share