Even voorstellen

Toer Fiets Club (TFC) ’t Kamrad, opgericht op 4 november 1982, is een actieve wielersportvereniging met circa 300 leden uit Assen en omgeving.  Wij richten ons zowel op de toerfietser op de weg (race) als op de gravelbiker (off-road) en mountainbiker (MTB).

Race
Als toerfietsclub zijn we er voor de recreatieve racefietser. Dit is een brede doelgroep, van de fietser die af en toe gezellig een tochtje wil maken in groepsverband tot aan de fanatieke fietser die gericht traint voor een cyclo. In de periode april-september hebben we elke week ritten op dinsdagavond (onze Rode Diesel) en zondagochtend.

Gravel
In 2023 zijn we begonnen met “gravel”ritten op de donderdagavond. We noemen dit de Groene Diesel.

MTB
Voor de mountainbikers onder ons rijden we elke zondagochtend, meestal in twee snelheidsgroepen (onze Zwarte Diesel). Daarnaast onderhouden wij sinds 2003 de vaste MTB-route Drentsche Aa Zuid, waarbij wij zorgdragen voor het controleren van de routepaaltjes en –bordjes en het onderhouden van het tracé van de route.

Overige activiteiten

  • Fietsclinics, themabijeenkomsten (bv GPS, sportvoeding, fietsonderhoud), kleding-pasmiddagen en soms ook een-daagse of meerdaagse clubtochten

Leden in het bezit van internet ontvangen wekelijks een digitale nieuwsbrief (Kamrad Nieuws). Via deze nieuwsbrief wordt men op de hoogte gehouden van clubinformatie, de ritten die we gezamenlijk fietsen. We hebben tevens een facebook pagina (openbaar).

Contact: secretaris@kamrad.nl

Share