Drenthe200 op zaterdag 28 december

Heb jij al ingeschreven voor Drenthe200?
Het is nog twee maanden tot de vijfde editie van Drenthe200. We merken aan alles dat het begint te kriebelen. De inschrijvers komen rap achter elkaar binnen. Mooi. Ook dit jaar starten weer 1000 deelnemers in Roden. Inmiddels staan er bijna 700 deelnemers op de startlijst.
Je kunt individueel meedoen of met teams van twee personen in de estafette-uitvoering.
En er zijn verschillende leeftijdsklassementen.

Drenthe200 is extreem in alles, dus ook onderweg zorgen we goed voor je. Met dank aan de vele vrijwilligers.

(bron: https://www.drenthe200.nl/ )

Share

Spinning bij Paramedics

Na een hopelijk goede vakantie met heerlijke fietstochten met- en zonder ‘t Kamrad gaan we inmiddels richting het einde van augustus. Zoals de leden inmiddels van ons gewend zijn, starten de lessen spinning bij Paramedics in september.
De spinning is een goed alternatief voor de koude, natte maanden waarin buiten fietsen toch nét wat minder aangenaam is dan in de zomermaanden. Naast de spinning bij Paramedics raden wij ook aan om gebruik te maken van de Core Stability Training die we voorafgaand aan de les aanbieden. Lees verder Spinning bij Paramedics

Share

30 en 31 Augustus: clubkleding passen

Er is op vrijdag 30 augustus a.s. van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 31 augustus a.s. van 13.00 tot 15.00 uur gelegenheid om bij Fietsen & Koffie clubkleding te passen en te bestellen voor de winterperiode.
De bestelde kleding van de vorige passessie is binnen, je kunt deze tijdens de openingstijden van Fietsen en Koffie ophalen.
Tevens is de voorraad in de winkel aangevuld.

Share

Start zomerseizoen met Rode Diesel en Intervaltraining

Op 2 april luidt ’t Kamrad het zomerseizoen in met de eerste Rode Diesel, de wekelijkse Kamrad trainingstocht op de dinsdagavond. De afstand zal aanvankelijk ca. 40 km zijn en – met het langer worden van de avonden – geleidelijk worden opgebouwd naar 80-100 km. Er wordt gestart in vijf groepen, ingedeeld naar snelheid. Zie: http://kamrad.nl/wp/rode-diesel/ voor meer info. Ben je nog geen lid en wil je een keer meefietsen? Neem dan contact op met secretaris@kamrad.nl .

Vanaf zaterdag zes april worden de komende acht weken intervaltrainingen verzorgd voor de leden, met schema’s van trainster Tamara Peek. Leden kunnen zich opgeven via de link in het Kamrad-Nieuws.

Share

Appelplaatkoek-MTB-tocht op zondag 10 maart

Op zondag 10 maart wordt de 27 januari jl. afgelaste Appelplaatkoektocht gereden door de spinners van Paramedics, Centrum Leven met Kanker en de MTB’ers van TFC ‘t Kamrad.
Er zijn twee routes: 26 km of 35 km door het bos en via woeste gronden van ons mooie Drenthe.

Vertrek: 9.30 uur vanaf Paramedics, Bremstraat 21, Assen. Tijdens de tocht maken we in Rolde een stop in “La Garage du Klinkhamer” voor een bakkie koffie of thee en overheerlijke appelplaatkoek.

Share

Start Fietsjaar Drenthe 2019

Van 11-17 mrt wordt “Op Fietse door Drenthe: start van het fietsjaar” georganiseerd.
Via www.opfietseindrenthe.nl/thema/fietsjaar2019 kun je je aanmelden voor verschillende mooie activiteiten.
Zorg er in ieder geval voor dat je je vroeg genoeg aanmeldt voor de Label-party op 16 maart in Hoogeveen met o.a. Mart Smeets & Herbert Dijkstra.
Organisatoren van evenementen raden wij daarnaast aan om aanwezig te zijn bij de start van het toeristisch jaar op 14 maart in Westerbork.

Share

TFC ’t KAMRAD is aan wegseizoen begonnen

Leden van de Asser Toerfietsclub ’t KAMRAD zijn zaterdag 16 februari gestart met het nieuwe seizoen. Onder ideale weersomstandigheden gingen de fietsers de weg op.

Voorlopig worden er duurtrainingstochten op de zaterdag verreden. Op deze manier bouwen de racefietsers rustig aan een zo groot mogelijk duurvermogen voor het ‘echte werk’ over enkele maanden.

In de loop van het voorjaar wil de club tijdens de zaterdagtochten ook beginnen met nog te bepalen vormen van intervaltrainingen. De deelnemers konden zaterdag kiezen voor een tocht van 80 of 60 kilometer.

Het hele jaar door heeft ’t KAMRAD heel veel activiteiten voor de ongeveer 350 leden. Naast het fietsen op de weg wordt ook veel aandacht besteed aan de mountainbikers van de club. Ook zij kunnen wekelijks tochten rijden. Fietsers, die nog geen lid zijn, maar wel belangstelling hebben om eens mee te fietsen met ’t KAMRAD kunnen contact opnemen met secretaris@kamrad.nl.

Share

Kamrad-kledingmiddag en Bluesconcert bij Fietsen&Koffie

Zaterdag 26 januari a.s. is het van 13.00 tot 15.00 uur mogelijk om bij Fietsen&Koffie (Groningerstraat 17A in Assen) de Kamrad-zomerkleding te bekijken, te passen en uiteraard ook te kopen. Tevens is dan de uitbreiding te zien in de vorm van een mouwloos fietsshirt.
Fietsen&Koffie doet in het kader van de Asser Bluesdagen op deze zaterdagmiddag mee aan Instore Blues.
Van 14.00 tot 16.00 uur speelt het Drentse bluesduo Miller Joe (met John Klad) speciaal voor Kamrad-leden.

Share

Thema-avond Voeding en Fietsafstelling 31 januari 2019

In samenwerking met Paramedics en Fietsen  & Koffie organiseert ’t Kamrad op  donderdagavond 31 januari 2019 een thema-avond voor de leden. Het programma is als volgt:

18:15 – 18:30 Inloop / ontvangst
18:30 – 19:00 Lezing over voeding van Paramedics diëtiste Marion Withaar
19:00 – 19:30 Bike-fit demonstratie en uitleg door Fietsen & Koffie
19:15 – 19:45 Coretraining
19:45 – 20:45 Spinningles

De thema-avond vindt plaats bij Paramedics, Bremstraat 21 te Assen.
Leden kunnen zich aanmelden via onderstaande link:

Lees verder Thema-avond Voeding en Fietsafstelling 31 januari 2019

Share