30 en 31 Augustus: clubkleding passen

Er is op vrijdag 30 augustus a.s. van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 31 augustus a.s. van 13.00 tot 15.00 uur gelegenheid om bij Fietsen & Koffie clubkleding te passen en te bestellen voor de winterperiode.
De bestelde kleding van de vorige passessie is binnen, je kunt deze tijdens de openingstijden van Fietsen en Koffie ophalen.
Tevens is de voorraad in de winkel aangevuld.

Share

Start zomerseizoen met Rode Diesel en Intervaltraining

Op 2 april luidt ’t Kamrad het zomerseizoen in met de eerste Rode Diesel, de wekelijkse Kamrad trainingstocht op de dinsdagavond. De afstand zal aanvankelijk ca. 40 km zijn en – met het langer worden van de avonden – geleidelijk worden opgebouwd naar 80-100 km. Er wordt gestart in vijf groepen, ingedeeld naar snelheid. Zie: http://kamrad.nl/wp/rode-diesel/ voor meer info. Ben je nog geen lid en wil je een keer meefietsen? Neem dan contact op met secretaris@kamrad.nl .

Vanaf zaterdag zes april worden de komende acht weken intervaltrainingen verzorgd voor de leden, met schema’s van trainster Tamara Peek. Leden kunnen zich opgeven via de link in het Kamrad-Nieuws.

Share

Appelplaatkoek-MTB-tocht op zondag 10 maart

Op zondag 10 maart wordt de 27 januari jl. afgelaste Appelplaatkoektocht gereden door de spinners van Paramedics, Centrum Leven met Kanker en de MTB’ers van TFC ‘t Kamrad.
Er zijn twee routes: 26 km of 35 km door het bos en via woeste gronden van ons mooie Drenthe.

Vertrek: 9.30 uur vanaf Paramedics, Bremstraat 21, Assen. Tijdens de tocht maken we in Rolde een stop in “La Garage du Klinkhamer” voor een bakkie koffie of thee en overheerlijke appelplaatkoek.

Share

Start Fietsjaar Drenthe 2019

Van 11-17 mrt wordt “Op Fietse door Drenthe: start van het fietsjaar” georganiseerd.
Via www.opfietseindrenthe.nl/thema/fietsjaar2019 kun je je aanmelden voor verschillende mooie activiteiten.
Zorg er in ieder geval voor dat je je vroeg genoeg aanmeldt voor de Label-party op 16 maart in Hoogeveen met o.a. Mart Smeets & Herbert Dijkstra.
Organisatoren van evenementen raden wij daarnaast aan om aanwezig te zijn bij de start van het toeristisch jaar op 14 maart in Westerbork.

Share

TFC ’t KAMRAD is aan wegseizoen begonnen

Leden van de Asser Toerfietsclub ’t KAMRAD zijn zaterdag 16 februari gestart met het nieuwe seizoen. Onder ideale weersomstandigheden gingen de fietsers de weg op.

Voorlopig worden er duurtrainingstochten op de zaterdag verreden. Op deze manier bouwen de racefietsers rustig aan een zo groot mogelijk duurvermogen voor het ‘echte werk’ over enkele maanden.

In de loop van het voorjaar wil de club tijdens de zaterdagtochten ook beginnen met nog te bepalen vormen van intervaltrainingen. De deelnemers konden zaterdag kiezen voor een tocht van 80 of 60 kilometer.

Het hele jaar door heeft ’t KAMRAD heel veel activiteiten voor de ongeveer 350 leden. Naast het fietsen op de weg wordt ook veel aandacht besteed aan de mountainbikers van de club. Ook zij kunnen wekelijks tochten rijden. Fietsers, die nog geen lid zijn, maar wel belangstelling hebben om eens mee te fietsen met ’t KAMRAD kunnen contact opnemen met secretaris@kamrad.nl.

Share

Kamrad-kledingmiddag en Bluesconcert bij Fietsen&Koffie

Zaterdag 26 januari a.s. is het van 13.00 tot 15.00 uur mogelijk om bij Fietsen&Koffie (Groningerstraat 17A in Assen) de Kamrad-zomerkleding te bekijken, te passen en uiteraard ook te kopen. Tevens is dan de uitbreiding te zien in de vorm van een mouwloos fietsshirt.
Fietsen&Koffie doet in het kader van de Asser Bluesdagen op deze zaterdagmiddag mee aan Instore Blues.
Van 14.00 tot 16.00 uur speelt het Drentse bluesduo Miller Joe (met John Klad) speciaal voor Kamrad-leden.

Share

Thema-avond Voeding en Fietsafstelling 31 januari 2019

In samenwerking met Paramedics en Fietsen  & Koffie organiseert ’t Kamrad op  donderdagavond 31 januari 2019 een thema-avond voor de leden. Het programma is als volgt:

18:15 – 18:30 Inloop / ontvangst
18:30 – 19:00 Lezing over voeding van Paramedics diëtiste Marion Withaar
19:00 – 19:30 Bike-fit demonstratie en uitleg door Fietsen & Koffie
19:15 – 19:45 Coretraining
19:45 – 20:45 Spinningles

De thema-avond vindt plaats bij Paramedics, Bremstraat 21 te Assen.
Leden kunnen zich aanmelden via onderstaande link:

Lees verder Thema-avond Voeding en Fietsafstelling 31 januari 2019

Share

Kamrad op de Col Du VAM

De zaterdagtoertocht van 20 oktober stond in het teken van de Col Du VAM, die een dag eerder officieel geopend was. Na de gebruikelijke kop koffie bij Fietsen & Koffie trokken we met dertien Kamrad-leden en een introducee in een lekker duurtempo richting Wijster. Zodra de rookpluim van de VAM  in zicht kwam begon de spanning in de groep toch wel merkbaar te worden. Het tempo ging omhoog en bij een van de deelnemers sloegen de zenuwen zo op zijn blaas dat hij op de valreep nog om een plaspauze smeekte. Maar de groep was niet meer te stuiten en denderde door bij het zien van de nu al beroemde Col Du VAM . Lees verder Kamrad op de Col Du VAM

Share

Rabobank MTB-tocht in Grolloo

Zondag 7 oktober organiseerde ’t Kamrad de Rabobank MTB-tocht vanuit Grolloo. Mede door het prachtige fietsweer en de altijd mooie routes kwamen ruim 400 enthousiaste fietsers aan de start.
De Fietstoerclub Rolde verraste het Kamrad-bestuur met een cheque van maar liefst € 1.000 voor het onderhoud van onze vaste MTB-route Drentsche Aa Zuid. Dit werd uiteraard zeer op prijs gesteld. Fietstoerclub Rolde, hartelijk dank voor deze mooie bijdrage. Lees verder Rabobank MTB-tocht in Grolloo

Share

Rabobank clubactie

In het kader van de Rabobank Clubkas Campagne heeft TFC ‘t Kamrad gisteravond tijdens een bijeenkomst in De Nieuwe Kolk in Assen een cheque ontvangen van € 379,68. Het resultaat van 42 uitgebrachte stemmen op TFC ’t Kamrad. Onze bestuursleden Jeannette Kuipers-Abbingh en Rinke de Graaf kregen de cheque overhandigd.

Iedereen, die heeft gestemd op ‘t Kamrad, wordt hierbij bedankt.

Rabobank Assen en Noord-Drenthe had voor 2018 € 150.000,– beschikbaar gesteld voor de Rabobank Clubkas Campagne. Dit bedrag is nu – na de stemming door de leden van de bank – verdeeld over de verenigingen en stichtingen die deelnamen.

Meer foto’s kun je bekijken op de Facebookpagina Rabobank Assen en Noord-Drenthe.

Share