Woensdag 28 december: Drenthe200

Woensdag 28 december was het – na twee jaren zonder Drenthe200 – weer zover. Maar liefst 200 km op de mountainbike, cyclocrosser, fatbike of gravelbike door Drenthe.

Het was ‘s morgens vroeg druk in de manegehal van de Balloohoeve in Balloo. Zo’n 1100 gestarte deelnemers aan Drenthe200 moesten in korte tijd goed worden verzorgd door een groep vrijwilligers van ‘t Kamrad. Dat was goed georganiseerd en daardoor kon iedereen snel weer de route op richting de volgende post nabij Gieten.

Plaatje 3

Vierentwintig verkeersregelaars zorgden op het door ‘t Kamrad uitgezette deel van de route voor veilige oversteken. De route was uitgezet, gecontroleerd en weer opgeruimd door een speciale groep Kamrad-mountainbikers. De sluitrijders van ’t Kamrad zorgden ervoor dat niemand achterbleef op de route.

Petje af voor deze vrijwilligers, want door de zeer slechte weersomstandigheden was dit een pittige klus.

Plaatje 4

Verder werd er veel “onzichtbaar” werk verricht door een grote groep Kamrad-vrijwilligers. Denk maar eens aan al het geregel en overleg dat zowel ver vóór als na zo’n groot evenement nodig is.

Alle materialen moeten op tijd en op de juiste locaties beschikbaar zijn en later weer worden schoongemaakt en opgeruimd. En zo zijn er nog veel meer klussen te doen, waar niet iedereen bij stil staat.

Onze supervrijwilliger Roelof Klinkhamer had donderdag 29 december zijn wasjes alweer gedaan.
Roelof, complimenten en bedankt!

Plaatje 5

Alle 65 Kamrad-vrijwilligers (zowel leden als niet-leden), die hebben meegeholpen bij de organisatie van Drenthe200, worden hierbij van harte bedankt. Zonder vrijwilligers geen Drenthe200.

Meer foto’s kun je bekijken op de Facebookpagina Kamrad.

Share