De DRWD gaat op dinsdag 19 september weer van start

Plaatje 4

Onder de naam DonkerRode WinterDiesel (DRWD) gaat de 34+ groep deze winter wekelijks op de dinsdagavond weer op pad voor een tocht van ca 75 km. Startdatum is 19 september en startplek en starttijd is zoals altijd sportpark Stadsbroek/Wielerhome om 18.30 uur.

Wil je ook een keer meerijden? Dat kan. Iedereen die gemiddeld 32+ km/h kan rijden, kan en mag meefietsen. In de praktijk betekent dit dat de DRWD alleen geschikt is voor Kamrad-leden die in de zomer op dinsdagavonden fietsen in de 33+ of 34+ groep.

Het in het donker met een groep wielrennen is, zeker in de herfst en winter, niet zonder risico.
Om risico’s te minimaliseren, rijden we elke dinsdagavond één van de twee vaste routes.
Welke route we rijden, besluiten we gezamenlijk elke dinsdagavond vlak voor vertrek.

Door ervaring wijs geworden, is het belangrijk dat iedereen zich houdt aan de volgende regels met betrekking tot de (verplichte) fietsverlichting:

  • achterlicht brandt continue (dus geen knipperlicht);
  • alleen de beide fietsers op kop hebben hun voorlicht staan in de hoogste stand;
  • alle anderen hebben hun voorlicht in een lagere stand staan (of richten hun lamp veel minder ver naar voren; dus meer naar beneden).

Kom je dus op kop, dan zet je je lamp in de hoogste stand. Rijd je niet meer op kop, dan schakel je je lamp in een lagere stand. Hiermee wordt voorkomen dat je last hebt van de schaduw die veroorzaakt wordt als degene die achter je rijdt een fel schijnende lamp voert.

Share