Clubtoertocht Race via Borger, Buinen, Gasselte en Gieten op zondag 20 augustus

Plaatje 1

Wat een geweldige opkomst! 28 deelnemers aan onze traditionele Club Toertocht. Om 09:30 was iedereen die zich had aangemeld in de Cyql app ook aanwezig bij het Wielerhome en werd door Jans even een algemeen praatje gehouden.
In Jans zijn praatje lag de nadruk ook echt op het ‘toertempo’ van 26 km p/u. Het toertempo was ook belangrijk omdat de deelnemers uit alle snelheidsgroepen kwamen en aan dat gemiddelde heeft iedereen zich ook keurig gehouden.

Vanwege het grote aantal rijders hadden we gezamenlijk besloten om ook in 3 groepen te gaan rijden. Jans nam groep 1 voor zijn rekening, Aleida nam groep 2 voor haar rekening als wegkapitein en groep 3 ging onder leiding van Frank op pad. Op deze manier konden we steeds tussenruimten tussen de groepen hanteren tussen de 200-500 meter.
Na 42 km kwamen we aan bij Brasserie Flair te Gasselte (Borgerweg 21, 9462 RA Gasselte) alwaar een heerlijke kop koffie of thee met een dito punt appelgebak met slagroom op alle deelnemers stond te wachten. O.l.v. Tessa, de gastvrouw en haar super vriendelijke personeel werd iedereen desgewenst zelfs voorzien van een 2e kopje.

Plaatje 2

De tocht werd na een pauze van ongeveer 30 minuten weer voortgezet om via Kostvlies en Bonnen naar Gieten te gaan. Hierbij zijn we ook vandaag de Hondsrugweg zeker niet vergeten. Verder nog even via Anderen, langs het Balloërveld, Loon en Assen-Oost en toen waren we al weer terug bij het Wielerhome. Een enkeling ging er nog voor om ook de Gran Fondo (100 km op Strava) nog even vol te maken.

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde toertocht en danken iedereen voor hun gedisciplineerde wijze van fietsen, het was immers erg druk op de fietspaden.

Jans, Aleida, Gertjan en Frank

Meer foto’s en een filmpje kun je bekijken op onze Facebookpagina Kamrad

Share