Thema-avond Fietsnavigatie en de Cyql-app

Donderdag 12 mei werd in een goed gevulde zaal van de Balloohoeve een interessante thema-avond georganiseerd voor de leden van ‘t Kamrad.

Gebruik je de app Cyql nog niet?
Inmiddels hebben al 108 Kamrad-leden zich aangemeld als gebruiker van onze Cyql-app TFC ‘t Kamrad. Heb je je nog niet aangemeld? Het advies is om dit toch te doen. Bij een groot aantal deelnemers aan een tocht, kan dan bijvoorbeeld op tijd worden bepaald hoeveel groepen en hoeveel wegkapiteins nodig zijn. En zo zijn er nog veel meer voordelen.

‘t Kamrad is dus begonnen om de rittenplanning binnen deze app te doen. Naast de Rode en Zwarte Diesels kan iedereen die een rit wil maken en die dat graag met een aantal Kamrad-enthousiastelingen doet, haar of zijn rit bekend maken via deze app. Kamrad-leden kunnen dan simpel met één druk op de knop aangeven dat ze met je meegaan. Het gebruik is simpel en wijst zichzelf.

Voordat je de app kan gebruiken, moet je deze natuurlijk eerst downloaden (gratis). Je kunt je vervolgens aanmelden bij ’t Kamrad met de bij de vereniging te verkrijgen activatiecode. De beheerder checkt of degene die toestemming vraagt, inderdaad lid is van ’t Kamrad en geeft je vervolgens toegang tot de Kamrad-omgeving.

Je kunt dan zien welke ritten er in de activiteiten staan. Je kunt ook meteen al je eigen rit plannen en kijken of er Kamrad-leden belangstelling hebben om met je mee te fietsen. Je geeft uiteraard datum, vertrektijd, vertrekplaats, afstand, snelheid aan en of het gaat om racefiets of MTB (of gravelfiets).
Je kunt ook een gpx-file toevoegen als je dat wilt en o ja, je kunt aangeven dat er een koffiestop staat gepland.

Share