Spinning bij Paramedics

Na een hopelijk goede vakantie met heerlijke fietstochten met- en zonder ‘t Kamrad gaan we inmiddels richting het einde van augustus. Zoals de leden inmiddels van ons gewend zijn, starten de lessen spinning bij Paramedics in september.
De spinning is een goed alternatief voor de koude, natte maanden waarin buiten fietsen toch nét wat minder aangenaam is dan in de zomermaanden. Naast de spinning bij Paramedics raden wij ook aan om gebruik te maken van de Core Stability Training die we voorafgaand aan de les aanbieden.

Wat is spinning?
Spinning is een Indoor fietsles op muziek onder begeleiding van een spinning instructeur. Het is een uitstekende manier om de winter door te komen en op een veilige manier te fietsen in verschillende intensiteiten. En… iedereen kan meedoen, omdat je zelf de zwaarte van de weerstand bepaalt.
De les duurt 50 minuten.

Wat is Core Stability?
De spieren rondom je romp zorgen ervoor dat de krachten die op je bovenlichaam komen goed door je onderlichaam kunnen worden opgevangen, en andersom. De spieren rondom het midden (core) van je lichaam zorgen op die manier voor stabiliteit. Het gaat dan om de stabiliteit van alle spieren tussen je bovenbenen en je borst, en dan vooral om de samenwerking tussen deze spieren.
Om als fietser stabiel op je zadel te zitten en je kracht over te brengen op de pedalen is een goede core stability van belang. Wanneer dit onvoldoende is, dan heb je daar nadeel van. Maar of je met een betere core stability ook daadwerkelijk harder gaat fietsen is de vraag.
Het trainen van core stability kan bij bepaalde blessures, bijvoorbeeld aan de rug of bovenbenen, wel het herstel bevorderen.

Het lesrooster ziet er per 17 september als volgt uit:

Dinsdag:

  • Coretraining om 18.30 uur (Martijn)
  • Spinning van 19.00-19.50 uur (Jakob)
  • Coretraining om 19.30 uur (Martijn)
  • Spinning van 20.00-20.50 uur (Jakob)

Donderdag:

  • Coretraining om 19.15 uur (Henk-jan/ Martijn)
  • Spinning van 19.45-20.35 uur (Sonja)

Als Kamrad lid kunt u voordelig gebruik maken van deze alternatieve trainingen.
Paramedics biedt Kamradleden korting op al onze sportabonnementen. Zie hiervoor de bijgevoegde menukaart.

Met vriendelijke groet,
Sportteam Paramedics
Marije vos
Email: Sportteam@paramedics.nl
Telnr: 0592-31 11 61

Share