Herman Teuben en Sipke Rozema fietsten de 350 km lange Hunebeddentocht

Herman Teuben en Sipke Rozema startten afgelopen vrijdagmiddag in Loon voor de 350 km lange Hunebeddentocht; zie bovenstaande foto. Ze wilden de mtb-tocht langs alle 52 Drentse hunebedden binnen plm. 24 uur aan één stuk fietsen.

Hieronder het verslag van Herman.

“Alles is goed verlopen, geen ongelukken, geen pech en het parcours lag er goed en droog bij. We zijn vrijdagmiddag met zonnig weer uit Loon vertrokken en hebben een rustige windstille nacht gehad. Geen vuiltje aan de lucht (dat dachten wij toen nog).

Bij zonsopkomst in Havelte, ongeveer op de helft van de rit, begon het een beetje te regenen, maar dat stelde nog niet veel voor. Dat ging vlak na Diever over in onweer en zware stortregens.

Zo erg heb ik het met MTB’en nog niet meegemaakt. Alle tracks stonden blank en om een plas heen fietsen lukte gewoonweg niet meer. Het duurde dan ook niet lang of we waren compleet doorweekt. Gelukkig hadden we met onze dames afgesproken dat ze ons in Appelscha van een ontbijt zouden voorzien. Daar hebben we droge kleding aangetrokken en zijn weer doorgefietst. Alleen was er overal zoveel water gevallen dat sommige gedeelten van het parcours er zo slecht uitzagen dat we alternatieven moesten zoeken.

Uiteindelijk kwamen we dan ook veel later dan verwacht aan in Loon waar een ontvangstcomité klaar stond bij de Herberg van Loon.”

Herman en Sipke, gefeliciteerd met jullie geweldige prestatie!

Share