Core Training en Spinning bij Paramedics

Voor de koude en/of natte maanden die eraan komen biedt Paramedics, net als voorgaande jaren, vanaf 18 september weer een mooie alternatieve training aan.
Dit doen wij in de vorm van Corestability training & Spinning.

Spinning
Spinning is een Indoorfietsles op muziek onder begeleiding van een spinning instructeur. Het is een uitstekende manier om de winter door te komen en op een veilige manier te fietsen in verschillende intensiteiten. De les duurt 50 minuten.

Corestability
De spieren rondom je romp zorgen ervoor dat de krachten die op je bovenlichaam komen goed door je onderlichaam kunnen worden opgevangen, en andersom. De spieren rondom het midden (core) van je lichaam zorgen op die manier voor stabiliteit. Het gaat dan om de stabiliteit van alle spieren tussen je bovenbenen en je borst, en dan vooral om de samenwerking tussen deze spieren.
Om als fietser stabiel op je zadel te zitten en je kracht over te brengen op de pedalen is een goede corestability van belang. Wanneer dit onvoldoende is, dan heb je daar nadeel van. Maar of je met een betere corestability ook daadwerkelijk harder gaat fietsen is de vraag.
Het trainen van corestability kan bij bepaalde blessures, bijvoorbeeld aan de rug of bovenbenen, wel het herstel bevorderen.

Het lesrooster ziet er per 18 september als volgt uit:

Dinsdag:
Coretraining om 18.30 uur (Carolien)
Spinning van 19.00-19.50 uur (Jakob)
Coretraining om 19.30 uur (Carolien)
Spinning van 20.00-20.50 uur (Jakob)
Donderdag:
Coretraining om 19.15 uur (Carolien)
Spinning van 19.45-20.35 uur (Sonja)

Kamrad-leden kunnen voordelig gebruik maken van deze alternatieve trainingen.
Paramedics biedt Kamrad-leden 20% korting op al onze sportabonnementen.
De prijzen voor de komende wintertraining zijn dezelfde als afgelopen jaar.
Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Uw abonnement stopt niet automatisch, hiervoor dient u het ‘wijzigingsformulier’, te verkrijgen bij de sportbalie van Paramedics, een maand voor het stoppen in te vullen.
Voor vragen bel of mail gerust met Carolien Hoiting. En anders tot snel in een van de lessen!!

Carolien Hoiting Email: Sportteam@paramedics.nl Tel.nr: 0592-31 11 61

Share