‘t KAMRAD fietste in Ostfriesland

Zondag 9 september – was het voor achttien fietsers vroeg dag. Eerst met de auto naar Delfzijl en vandaar om 8.30 uur met de veerboot naar de overkant van de Eems. Bij de aanlegsteiger in Knock begon de Kamrad-clubtocht door Ostfriesland.

Via talrijke mooie terpdorpen voerde de route – met de wind in de rug – naar Groothusen, waar de koffiestop was geregeld in Burgcafé Osterburg.

Daarna ging het verder naar Greetsiel, een historisch – en zeer toeristisch – vissersdorp met kotters in de haven, tweelingmolens en heel veel horeca en winkeltjes. Na het bezoek aan het drukke Greetsiel zochten we weer de rust op in het buitengebied.

Nu met tegenwind reed de groep via Pewsum – met een kort bezoek aan de Manningaburg – weer terug richting Knock. Na Rysum moest eerst de zeedijk worden beklommen en werden de fietsers even later verrast door een enkele kilometers lang grindpad over de dijk naar Knock. Het laatste deel voerde langs de zee over goed asfalt; het wegdek liep zo schuin af, dat het leek of je op een wielerpiste reed.

In het restaurant Strandlust bij de aanlegsteiger van AG Ems konden we na een aperitief aanschuiven voor een heerlijk buffet. Om 18.30 uur vertrok onze veerboot weer naar Delfzijl.

We hebben een prachtige dag gehad met heel mooi fietsweer. Gelukkig zijn er geen valpartijen of fietspechgevallen geweest. Kortom, deze clubdag was weer een TOP-dag!

Meer foto’s kun je bekijken via onze Facebookpagina Kamrad.

Share