Kamrad op de Col Du VAM

De zaterdagtoertocht van 20 oktober stond in het teken van de Col Du VAM, die een dag eerder officieel geopend was. Na de gebruikelijke kop koffie bij Fietsen & Koffie trokken we met dertien Kamrad-leden en een introducee in een lekker duurtempo richting Wijster. Zodra de rookpluim van de VAM  in zicht kwam begon de spanning in de groep toch wel merkbaar te worden. Het tempo ging omhoog en bij een van de deelnemers sloegen de zenuwen zo op zijn blaas dat hij op de valreep nog om een plaspauze smeekte. Maar de groep was niet meer te stuiten en denderde door bij het zien van de nu al beroemde Col Du VAM .

Eenmaal bij de berg aangekomen gingen de remmen los en stoven we via de eerste de beste weg naar boven. Onze harten klopten in de kelen, niet meer vanwege de zenuwen maar doordat de klim toch nog steiler en langer bleek te zijn dan de meesten van ons vooraf ingeschat hadden. Afdalen maar weer en nog een paar keer naar boven, maar dan telkens via een andere route. Uiteindelijk blijken er wel vier verschillende routes naar de top te zijn, waarvan een met een heuse kasseienstrook.

We waren het er allemaal over eens: de Col Du VAM overtreft al onze verwachtingen! Prachtig aangelegde  asfaltwegen, een mooie afdaling en de kasseienstrook. Het complex is zo uitgebreid aangelegd dat er ondanks de vele collega fietsers meer dan genoeg plaats was voor iedereen.

Hulde aan de Provincie Drenthe voor dit prachtige resultaat!

Share