Vanaf 17 februari elke week een zaterdagtoertocht (race)

Vanaf 17 februari 2018 starten we weer met de wekelijkse zaterdagtoertochten op de weg (race), om voorafgaand aan het echte wegseizoen de duurconditie alvast op te bouwen. Voor mensen die in april willen starten met de intervaltrainingen van Tamara Peek is dit een uitstekende voorbereiding.

We rijden de ritten als extensieve duurtraining, dat wil zeggen dat we ernaar streven om gedurende de hele rit in hartslagzone D1 te rijden. In deze trainingszone ervaar je wel lichte vermoeidheid, maar je kunt het lang volhouden en je hebt nog voldoende adem om te praten. Als je een hartslagmeter hebt en je je omslagpunt weet, dan kun je nauwkeurig bepalen in welke trainingszone je fietst. Zone D1 ligt tussen 75 % en 85 % van je omslagpunt. Mocht je je omslagpunt niet weten, dan kun de hartslagzones bij benadering berekenen uit je rusthartslag en je maximale hartslag, zie bijvoorbeeld de website doefiets.nl.
Hoe hard je fietst in trainingszone D1 is voor iedereen verschillend. Om ervoor te zorgen dat iedereen de rit in zone D1 kan rijden moeten we rekening met elkaar houden wat betreft snelheid en wat betreft de duur van kopbeurten.
De routes van de zaterdagtochten bestaan telkens uit twee lussen, zodat je kunt kiezen uit een kortere of langere tocht. Afhankelijk van de opkomst splitsen we de groep op.
Houd Facebook,  de Kamrad website en WhatsApp in de gaten voor eventuele afgelastingen bij slechte weersomstandigheden.
We verzamelen elke zaterdag om 9.15 uur in de winkel van Fietsen & Koffie, Groningerstraat 17a te Assen. Op vertoon van de ledenpas krijgen de deelnemers een gratis kop koffie. Om ca. 9.30 stappen we op de fiets.

 

Share