Start2Bike bij Toerfietsclub ‘t Kamrad

Leer racefietsen van een wedstrijdrenster

Toer Fiets Club ’t Kamrad verzorgt vanaf 12 mei een Start2Bike opleiding voor racefietsers, onder de deskundige leiding van trainster en ex-wedstrijdrensterTamara Peek. Ben je onlangs begonnen met racefietsen of wil je aan je techniek werken? Dan is deze opleiding perfect voor jou. Tijdens vier trainingen van ieder drie uur schaaf je jouw techniek bij zodat je met een veilig en vertrouwd gevoel op pad kunt.

Veilig fietsen

Jaarlijks starten circa tienduizenden Nederlanders met racefietsen. Om veilig op pad te gaan is wel een aantal basistechnieken nodig: remmen, schakelen, bochtentechniek en het fietsen in groepsverband. Start2Bike is een trainingsconcept ontwikkeld door wielersportbond NTFU en heeft in de afgelopen jaren ruim 10.000 sportieve fietsers op weg geholpen.

Voor wie?

Start2Bike is bedoeld voor beginnende racefietsers en voor meer ervaren fietsers die graag aan hun techniek willen werken.

Wanneer en waar?

De trainingen vinden plaats op 12, 19, 20 en 26 mei van 9:30-12:30 uur. De startlocatie is Wielercentrum Noord, Kortbossen 5, 9405 BM Assen.

Onze trainster

In haar jeugd streed Tamara op nationaal niveau mee om de podiumplekken, zowel op de weg als op de baan. Sprinten is haar specialiteit en zij weet dan ook als geen ander hoe belangrijk het beheersen van fietstechniek  is om in het sprintgeweld overeind te blijven.

Inschrijven

Aanmelden doe je via de link: https://www.start2bike.nl/startlocaties/tfc-t-kamrad/ .

Prijs: 37,50 euro.

TFC ’t Kamrad is een sportclub voor toerfietsers, variërend van zeer recreatief tot zeer sportief. Sportiviteit en verbondenheid staan bij ons centraal.

Share